sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Palautumista, hellettä ja juhlia

Helle on hellinyt meitä Terwan jälkeenkin ja kesä tuli sitten yhdessä hujauksessa. Fiilikset ovat olleet juoksusta ihan hyvät, mutta väkisinkin on tullut mietittyä, tuliko lähdettyä olosuhteisiin nähden kuitenkin liian innokkaasti liian kovalla vauhdilla matkaan... Mutta juoksu on juostu ja seuraavaan koitokseen ovat jo ajatukset kääntyneet. Tässä välissä saatan käydä ehkä Iissäkin vitosen pyrähtämässä, jos vain aikataulut sen sallivat. Kiire on meinannut viime aikoina olla välillä aikamoinen...

Palautuminen puolikkaalta minulta on sujunut nopeasti. Jo tiistaina olin ensimmäisellä keveällä hellelenkillä pururadalla poikien treenien aikaan. Jaloissa ei mitään ongelmia. Ainut ongelma on ollut se, kun olen jostain syystä huono syömään kisojen jälkeen. Maanantaina myöhään iltapäivällä töissä vointi meni vähän heikoksi, kun olin kasviskeitolla yrittänyt koko päivän pärjätä. Normaalisti olisinkin pärjännyt, mutta kun taustalla oli aikamoiset energiavajeet. Olin toki palautusjuomia nauttinut kisan jäljiltä, ne menee alas, mutta ruuan kanssa on toinen juttu. Jotenkin ruoka vaan ällöttää. Vähän väkisin olin syönyt edes jotain.

Torstaina käytiin juoksukouluporukan kanssa pikku lenkki ja edelleen helteisissä olosuhteissa. Juoksu sujui mukavasti, ei ongelmia. Jalat minulla siis säästyivät puolikkaalla ilman mitään vaurioita, yksi pikkukynsi ehkä taitaa lähteä ajan kanssa, ei muuta.

Perjantaina oli töiden jälkeen ohjelmassa valmistujaisjuhlia. Ja vasta silloin minulla alkoi ruokahalu olla normaalilla mallilla. Herkut upposi kyllä ongelmitta! Illalla kotona tein hieman pihahommia ja sitten hain äitienpäivälahjaksi saamani kahvakuulan ja treenailin sillä niin kauan kun öttiäiset antoivat minun  olla suht rauhassa. Lopulta oli pakko luovuttaa, kun hikinen iho taisi houkutella koko kulmakunnan sääsket meidän pihalle. 

Lauantaina juhlahumu jatkui. Aamulla ensin matka suuntasi kirkkoon, missä yksi pojistani sai peruskoulun päästötodistuksen. Todella upeita musiikkiesityksiä olivat oppilaat sinne harjoitelleet! Loppupäivä meni hyvän ystäväni pojan ylioppilasjuhlissa, jonne olin lupautunut auttamaan järjestelyissä. Oli kyllä niin ihanat ja lämminhenkiset juhlat! Ja juhlapaikkana toimi aivan ihana paikka meren rannalla! 

Tänään sunnuntaina lähdin sitten heti aamupalan jälkeen pyöräilemään kaupunkiin. Lähdin hakemaan autoani, joka eilisten juhlien takia jäi työpaikalleni. Ensin ajattelin juosta matkan, mutta mittari näytti jo aamulla melkein 30 astetta, joten päädyin kuitenkin pyöräilyyn. Hain auton kaupungista ja lähdin heti sitten pyörän kotiin tuotuani urheilukentälle. Urheilunkenttä oli ihan autio. Tarkoituksena oli tehdä CrossFit harjoittelusta poimimani metcon: 10 x (100 m juoksu + 10 burpee). Burpeet  voivat aiheittaa ihmisissä aina vähän hilpeyttä, joten minulle sopi oikein hyvin, että olin kentällä yksin. Mutta eipäs kaikki mennytkään niinkuin piti. Metcon kutistui 4 x (100 m juoksu + 10 burpee).

Tuli monta ongelmaa, joista vain yhden sain ratkaistua. Nimittäin polvet kolahtivat burpeissa aina startaniin ja ekan 10 jälkeen ne olivat jo rikki. Tämän sain ratkaistua, että laitoin mukanani olleet pikkupyyhkeen aina seuraavilla kerroilla maahan suojaamaan polvia. Mutta kämmenet... Ne eivät myöskään tykänneet karkeasta startanista ja äitiyvät todella kipeiksi. Pelkäsin, että niihin tulee mojovat rakot. Hanskat olisi pitänyt olla kädessä käsiä suojaamassa. 

Käsien ja myös treenin aikana tulleen päänsäryn takia jouduin keskeyttämään harjoituksen jo neljännen sarjan jälkeen. Mutta vahingosta viisastuu, jatkossa parempi ja suojaavampi varustus ja ehkä kolmenkympin helteessä kannattaa harkita mitä tekee ;) Mutta hauskaa oli silti! Nyt illalla kädet edelleen punoittavat ja ovat arat, mutta ilmeisesti rakoilta säästyn! 

Uusi viikko on alkamassa ja treenimäärät jäänevät edelleen normaalia pienemmiksi. Nyt ei ole syynä palautuminen urheilusuorituksesta, vaan ensi  viikonloppuna on edessä taas juhlimista ja se saattaa sunnuntaina sitten vaatia veronsa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti