maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kevyt viikko

Harvinainen viikonloppu eletty: ei yhtään harjoitusta koko viikonloppuna. Aikataulut olleet tiukat ja lauantain työpaikan kesäjuhlat vaikuttivat harjoittelemiseen. Mutta toisaalta olen oikeastaan koko viikon ollut aika väsynytkin, joten kevyempi viikko tuli varmasti tarpeeseenkin.

Tiistaina taas tuttuun tapaan olin treenamassa urheilukentällä poikien treenien aikaan. Nyt vaan oli kenttä täynnä myös jalkapallokoululaisia sekä heidän vanhempia. Ensin vähän epäröin, että viitsinkö mennä juoksemaan, kun porukkaa kentällä oli niin paljon, mutta pojan joukkuekavereiden vanhemmat kannustivat, että tottakai menen ja teen aiotun treenin. Ja kyllähän ne vanhemmat sieltä radalta älysivät väistää, kun sinne juoksemaan menin. Tein lyhyitä intervalleja 6 x 200 m veto, 100 kävelypalautus ja 100 m hölkkä. Loppuun minulla oli tarkoitus tehdä crossfit harjoittelusta poimimani metcon 800 m juoksua, 400 m takaperin juoksua, 800 m juoksua ja 400 m takaperin juoksua. Mutta niin paljon minulla ei ollut pokkaa, että siellä ihmispaljoudessa olisin alkanut takaperin hölkkäämään. Korvasin tämän osuuden sitten muunlaisella harjoituksella, askelkyykkyjä, hyppyjä, kyykkyjä, portaissa juoksua ja loikkia...

Pikkumieskin tuli treeniensä jälkeen äidin kanssa juoksemaan.

Seuraava treeni oli torstaina ja se alkoi pk-hölkyttelyllä pururadalla. Sain lenkille myös seuraa, kun pojan joukkuekaverin äiti sattui lenkille yhtä aikaa. Juoksuhan kulki yhdessä juostessa ihan huomaamatta, kun samalla sai siinä jutustella niitä näitä.Juoksun päälle olin suunnitellut mielestäni loistavan metconin, mutta mieheni ei ollut ollenkaan innostunut asiasta. Pojallani on sellainen n. 20 kg:n harjoittelusäkki jota voi hyödyntää hyvin monipuolisesti erilaisissa harjoituksissa. Olin suunnitellut juoksevani se harteilla kotiteillä 550 m lenkuran, päälle 12 kahvakuula svingiä ja 10 burpeeta. Pyysin että mieheni tulisi ottamaan kuvia treenistä, mutta eipä hän kehdannut tulla edes pihalle yhtäaikaa. Hänen mielestään minun olisi pitänyt mennä metsään piiloon juoksemaan... No enpä mennyt, vaan tein mitä aioinkin.Treeni oli kyllä loistava! 20 kg harteilla kyllä tuntui, mutta ei paha ollenkaan. Kevesti pystyin vaihtelemaan säkkiä olalta toiselle. Tein vain yhden kiekan ja aikaa kului 5:41. Seuraavalla kerralla voisi tehdä kaksi kiekkaa. Myös muunlaiset harjoitukset on suunnitelmissa, eli miehen on jatkossakin pakko vaan tottua mitä erilaisempiin treeneihin. ;)

Perjantaina olin suunnitellut meneväni Iihin juoksemaan maastovitosen, mutta tiukat aikataulut eivät antaneet myöten ja toisaalta olin perjantai-iltana niin rättipoikkiväsynyt, ettei olisi ollut järkeä edes lähteä juoksemaan. Lepoa siis ja aikaisin nukkumaan.

Lauantai kului ensin pojan jalkapalloturnauksen merkeissä ja sitten oli tiedossa juhlia. Onneksi kuitenkaan seurauksena ei ollut haikea huominen, vaikka pikkutunneille asti meni. Hauskaa oli, se on pääasia!

Ensi viikollakaan ei ihan normaaliin harjoittelurytmiin edelleenkään päästä, koska torstaina suunnataan kohti Tamperetta Särkänniemi-Cuppiin. Siellä kuluukin mukavasti jalkapallon parissa koko loppu viikko ja päästäänhän me huvittelemaan Särkänniemeenkin!

5 kommenttia:

 1. Tuo Sarkkirannan rata näyttää niin houkuttevalle :) Täytyy lomalla lähtä sinne tekee happotreeniä ;) Tuuha vetäsee jossakin vaiheessa kesän aikana tuo Illin vitonen...voin sanoo, että hapottaa sielläki ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksena olisi kyllä käydä juoksemassa tuo Illin vitonen, ainakin kerran kesällä. Huomistakin ajattelin, mutta en tiedä onko liian lähellä Rovaniemeä. Ja minulla haittaa, kun loppuviikosta olen nykyisin niin väsynyt, etten enää meinaa jaksaa lähteä mihinkään... Vanhuus alkaa vissiin vaivaamaan ;)

   Poista
  2. Tarkennan vielä, että loppuviikosta iltaisin... :)

   Poista
  3. Jos juokset Rovaniemellä puolikkaan, niin ei tuo Illi ole missään nimessä liian lähellä sitä. Mutta ehkä parempi juosta valmistava treeni siellä tutulla reitillä, mistä uudessa kirjoituksessa mainitset. Tsemppiä valmistautumiseen :)

   Poista
  4. Taidan jättää Illin tänään väliin, kun ei tuota aikaa tosiaan liikaa ole. Ja ajatuksena olisi mennä Sarkkirantaan poikien kanssa, kunhan olen ensin käynyt juoksemassa.

   Ja aika lailla moni näyttää juoksevan joka viikonloppukin noita kisoja, joten varmaan ihan ok olisi käydä lyhyt vitonen pyrähtämässä. Rovaniemestä viikon kuluttua olisi kymppi Limingassa. Pitää katsoa missä kunnossa jalat on. Mulla kun ei noita juostuja kymppejä oikein ole, niin haluttaisi sekin pitkästä aikaa juosta :)

   Poista