sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Testijuoksua ja tavoitteita

Eilen oli ohjelmassa jälleen Iin testijuoksut ja suunnitelmissa oli juosta 10 km. Harvoinhan kaikki menee toivotulla tavalla ja tottakai tähän perheeseen rantautui oksennustauti juuri parhaiksi. Eilen aamulla heräsinkin sitten kunnon päänsärkyyn ja olin varma, että tauti on nyt iskemässä minuun, koska pojalla alkoi tauti päänsäryllä. Mietin mitä teen ja päätin kuitenkin lähteä Iihin buranalla lääkittynä. 

Ilma oli ihana, aurinko paistoi :) Koko ajomatkan kävin kamppailua mitä teen... Vointi oli muutoin ok, päänsärkyä lukuunottamatta. Päätin sitten ajomatkan aikana vaihtaa kympin vitoseen. Jos alkaa yrjö lentämään, niin eipä takaisin ainakaan ole pitkä matka ;) 

Olin Iissä aika myöhään, vasta 20 min ennen starttia. Kerkesin kuitenkin pikku verkat käydä tekemässä yhdessä yhden toisen juoksijan kanssa ja ei ongelmia verkatessa. Huomasin myös unohtaneeni kiireessä pitkähihaisen hikipaidan kotiin, jonka oli ajatellut laittaa juoksupaidan alle. Ilma oli kuitenkin aika viileä, vaikka aurinko paistoikin. Vaihtoehtona juosta joko fleece päällä tai lyhythihaisella ja päätin juosta lyhythihaisella. Pitää juosta sitten lujempaa jos alkaa viluttamaan :)

Kympin ja puolikkaan juoksijat lähtivät matkaan ensimmäisenä. Aika mukavasti oli juoksijoita Iihin kokoontunut.  Ennen omaa lähtöä kerittiin tuttujen tyttöjen kanssa vaihdella kuulumisetkin. Fiilis oli itsellä rento ja hyvä. Ajatuksissa oli juosta sellaista vauhtia, millä voisin kuvitella juoksevani pidempääkin matkaa. 

Lähdettiin matkaan aika vauhdikkaasti ja pyrin heti hiljentämään vauhteja "sopiviksi". Ensimmäinen kilometri meni 4.56. Jouduin ensimmäiset kilometrit pidättelemään itseäni, ettei vauhdit karkaisi liian koviksi. Juoksu oli rentoa ja helppoa, ei mitään ongelmia! Päänsärkykään ei juurikaan vaivannut koko matkalla. Lyhythihainen paitakin oli täysin toimiva ratkaisu! Olin juoksun aikana jo aika riemuissani juoksun helppoudesta. Samalla vähän harmittelin, etten kuitenkin lähtenyt kympille, koska olisin todennäköisesti saanut hyvän pohja-ajan tälle vuodelle siitä juoksusta. Mutta turhapa sitä oli jossitella. Tilanne oli se mikä oli. Viimeinen kilometrikin meni todella helposti, hieman jopa vauhtia nostaen. Loppusuoran jaksoin vetää ihan kunnon spurtilla :) Loppuaika 26.26, parani reippaan minuutin kolmen viikon takaisesta. Ei voi kuin olla tyytyväinen. 

Juoksun "käppyrät": Harjoitustulos 27.04.2013 11:03

Vaikka minulla oli juoksun jälkeen kiire kotiin, niin kiire ei ole koskaan ettei kerkeäisi juoksukavereiden kanssa jutustella. Mukava oli nähdä porukkaa ja vaihtaa kuulumisia. Myös muilla oli juoksut sujuneet hyvin ja ennätyksiä oli syntynyt. :) Pakko mainita, että hurjia juoksijoita oli liikenteessä, puolikkaan voittaja 1.13.25 ja toiseksi tullutkin alle 1.17!

Loppuverkat tein sitten vasta kotona kotitiellä, kun aikataulut oli mitkä olivat. Mielessä oli jo alkanut elää ajatus, että josko pitäisi kuitenkin miettiä tuon kauden avauspuolikkaan aikatavoite uudelleen? Kaiken järjen mukaanhan minun pitäisi pystyä jo nyt tuon kahden tunnin alitukseen. Pähkäilyjen ja kokeneempien juoksijoiden kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen  päätin, että yritän jo Terwalla sitä kahden tunnin alitusta. Siellä on jänispalvelu ja kahden tunnin jäniksen mukaan lähden ja siinä kyydissä yritän pysyä. Joko onnistun tai en. Eihän se sen kummempaa ole :)

Näissä ajatuksissa uuteen viikkoon! :)

Kisakenkä :)

2 kommenttia:

  1. Sulla on varmasti mua paremmat mahdollisuudet kahden tunnin alitukseen, koska osaat juosta fiksuja juoksuja :D Toisin kuin eräät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se jää nähtäväksi se fiksuus ;) Mulla niin polttelis kans olla ensi lauantaina siellä lähtöviivalla! Mutta kerkiänpä vielä muutaman viikon keräillä kuntoa huippuunsa ;)

      Poista