perjantai 24. toukokuuta 2013

Kisan alla

Näin se aika taas kului, kun oikein jaksoi odottaa ja vihdoin ollaan jo kisapäivän aattoillassa. Tänään haettiin numerolappu ja kisamateriaali kisakansliasta, joka sijaitsee Oulun Edenissä. Huomasin myös sinne ajaessani, että Suomen Tivoliakin pystytettiin lähelle Edeniä. Kyllä sillä suunnalla on huomenna aikamoisesti vilskettä tiedossa!

Kisakansliassa tapasin vain muutaman tutun, mutta se oli mieluinen tieto minulle, että puolikkaan 2h jäniksenä juoksee tuttu tyttö, joten jos en jaksa oman juoksukaverini perässä juosta, niin lyöttädyn sitten tähän 2 h porukkaan mukaan. 

Kisakanslian Intersportin myyntipisteestä löysin nyt myös vihdoin oikean värisen pääpannan huomiseen juoksuun! Mukaan tarttui myös Squeezyn "hedelmäkarkkeja", jotka siis ilmeisesti ovat vähän vastaavaa kuin geelit. Kisassa en kuitenkaan aio "karkkeja" imeskellä, vaan testailen niitä myöhemmin vaikka jonkun pitkiksen aikana.

Kisavaatteetkin ovat jo valmiina odottamassa huomista päivää. Kynnet ovat saaneet jo yhden kerroksen vaatteiden väriin sopivaa lakkaa ;) Illalla saunan jälkeen vielä viimeistelykerros.

Tämä viimeinen viikko on ollut kaikkinensa aika mielenkiintoinen. On tuntunut vähän tylsältä ja haikealtakin, kun on tajuntaan on pikkuhiljaa mennyt, että treenit on nyt sitten tehty. Fiilikset eivät ole olleet parhaat mahdolliset ja ne vähät juoksut mitä on tehty, eivät ole oikein tuntuneet hyviltä... Mielikin on ailahdellut välillä laidasta laitaan. Se riemu mitä varsinkin viimeaikoina olen juoksusta ja lenkeistä saanut, on ollut poissa. Kisajännitystä?Viimeinen viikko ennen kisaa on minulle aina ollut mieleinen sen takia, että olen saanut syödä aika lailla huoletta kaikkea hyvää. Tämä viikko senkin suhteen meni vähän pipariksi, kun en vaan ole oikein kerinnyt syömään kunnolla. Ilman Squeezyn tankkausjuomaa olisin ollut pulassa. 

Puolimaratonille tankatessa riittää kahden päivän tankkaus. Keskiviikko ja torstai ovat tankkauspäiviä. Eli näinä päivinä olen tankkausjuomaan joutunut turvautumaan. Ruokapuoli tankkauspäivinä koostuu kokojyvätuotteista, pastasta, riisistä, kanasta, normi salaateista ja normiruokavaliostani poiketen myös hedelmämehuista. Eilen torstaina ostin myös irtokarkkia, joita ihan mukavasti sainkin itseeni uppoamaan. Prinsessakakkua en sitten jaksanut edes maistaa, mutta toipilaat kotona olivat sen tuhoamisesta tänään muistaneet kyllä huolehtia. :)

Tankkauksesta haluan kommentoida vielä sen verran, että jotkut pitävät puolimaratonille ja jotkut maratonillekin tankkaamista tarpeettomana. Minun mielestäni kuitenkaan puolikkaasta tai maratonista selviytyminen ilman tankkausta ei ole mikään arvo tai saavutus tässä juoksemisessa. Tapoja on monenlaisia ja mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. Itse en ole niin nopea juoksija, että selviytyisin matkasta alle 1,5 h, joten kun suoritus kestää yli tuon, tankkauksesta on hyötyä. Minun kohdallani pitää ottaa myös nuo terveydelliset asiat huomioon, eli ehdottomasti matkaan on lähdettävä hyvässä ravitsemustilassa ja nestetasapaino pitää olla kunnossa. Tiedossa on ollut myös, että huomenna taitaa olla edessä mahdollisesti vähän helteinenkin taivallus.

Ravitsemusasioista voisin joskus kirjoitella lisääkin, mutta voipi olla, että on monelle tylsää tekstiä. Pääpointti kuitenkin on, että kestävyysurheilun harrastaminen vaatii polttoainetta kehoon. Se tarkoittaa, että on syötävä. Siis oikeasti syötävä. Kaikenmaailman laihduttamiset ja dieetit pitää silloin unohtaa... Muutoin melko varmuudella seurauksena on krampit ja huonot olot ja mahdollisesti myös pyörtymiset varsinkin lämpimillä keleillä ja eihän se juoksu tietenkään myöskään kulje halutulla tavalla, jos kropassa ei ole potkua. Eikä pidä unohtaa kuinka tärkeää on myös juoksun aikana huolehtia nestetasapainostaan. Jokaisella juomapisteellä pitää muistaa juoda, mutta enpä tähän nyt syvemmin mene tällä kertaa.Niin ja eihän se ole kisaviikko eikä mikään, jos ei myös vastusta jollain lailla! Perheessä yhdellä isolla pojalla on ollut paha kurkkutulehdus ja nyt viimehetkillä myös juniori sairastui kuumeeseen ja kovaan yskään. Eli huonosti nukuttuja öitä on takana, lepo ei ole ollut sitä mitä suunnittelin. Mutta tämä on vain elämää ja hyvin useinhan se näin meneekin. Juniori on jo hyvää vauhtia toipumassa, hoito on ollut siis hyvää :)

Tässä perheessä on tällä viikolla ollut siis hyvin monenlaista "lääkitystä" käytössä. Välillä mietin, että meinaa tämä homma kyllä saada vähän koomisiakin piirteitä. Ainakin siinä vaiheessa kun perheen äiti on ihan varma reilu 2 vrk ennen Terwaa, että kaikki virukset ja bakteerit ovat aivan varmasti hypänneet häneenkin ja lauantain juoksut jäävät juoksematta... ;) 

Mutta nyt ollaan jo perjantai-illassa. Ja huomenna seisotaan lähtöviivalla! Huomista odotellessa...!1 kommentti:

  1. Minäkin ajattelin seuraavan tilaisuuden tullen hyödyntää juoksussani 2h jänistä. Jos sillä saisi aikaiseksi tasaisemman juoksun ilman alkuryntäilyä :)

    Tsemppiä juoksuun! \o/

    VastaaPoista